За шестте месеца на правителството Петков“ нямаше как да бъде разгърната

...
За шестте месеца на правителството Петков“ нямаше как да бъде разгърната
Коментари Харесай

Даниел Смилов: За шестте месеца на правителството „Петков“ нямаше как да бъде разгърната конституционна реформа

За шестте месеца на държавното управление „ Петков “ нямаше по какъв начин да бъде разгърната конституционна промяна.

Това сподели в изявление за БНР политологът доцент Даниел Смилов, програмен шеф на Център за демократични тактики.

„ Най-голямата спънка беше това, че няма единодушие даже в ръководещата коалиция. Част от тези, които се бяха декларирали като радетели на някаква правосъдна промяна, се оказаха по-скоро подготвени да я бойкотират. “

Той дефинира като значими стъпки закриването на спецсъда и спецпрокуратурата.

Според Смилов  предложенията на ГЕРБ  не целят толкоз „ да подтикват съдържателна промяна, по-скоро да се каже – ето, и ние имаме какво да кажем по тематиката “.

Даниел Смилов дефинира като „ едно от най-големите безобразия, кавги в нашата правна система “ неналичието на механизъм за надзор върху основния прокурор.

„ Ако се наложи различно ръководство, съединено към ГЕРБ и Движение за права и свободи,  упованията за някаква правосъдна промяна би трябвало да бъдат мощно занижени “, уточни той в предаването „ Преди всички “.

По думите му  партиите, които желаят да проведат правосъдна промяна, „ към този момент са спечелили дебата всъщност “  и не би трябвало да се концентрират единствено върху нея, а да имат и пакет от ограничения по газовия въпрос и за инфлацията.

„ Просто им трябват  гласове да я осъществят . Но тъкмо с цел да наберат такива гласове, те трябва  да имат и какво да кажат по другите проблеми, които тревожат обществото . “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР